Marko Kettunen Satunnaisia blogeja yhteiskunnasta. Teemoina vapaus ja itsemääräämisoikeus.

Kaikki blogit puheenaiheesta Europarlamentti

Vai patriootteja ollaan?

Europarlamenttiin valittu Laura Huhtasaari ilmoitti muutama päivä sitten, että hänen EU-koalitionsa nimeksi pitäisi laittaa Patriootit. Särähtikö kenenkään muun korvaan termin käyttö?

Nicaragua, Venezuela ja eurovaalit

Nicaraguassa ja Venezuelassa tapahtuu kaikenlaista jatkuvasti. Vaikka en ehdi kirjoittaa, seuraan jotenkuten uutisia.

Venezuelasta

Hajoaako EU? Syttyykö sota EU-maiden kesken? ECFR:n raportti: Kylmää kyytiä..

Hajoaako EU? Syttyykö sota EU-maiden kesken? ECFR:n raportti: Kylmää kyytiä..

*

Johdanto

Eurovaalit 2019

EU-parlamentti: vastakkainasettelua vai yhteistyötä

Euroopan parlamentin viime vaalikaudet voivat tarjota mielenkiintoisen näkökulman puoluekentän pirstoutumiseen Suomessa ja muuallakin Euroopassa. Vaikka europarlamentissakin ovat edustettuina karkeasti samat ryhmät kuin jäsenmaissa kansallisesti – keskustaoikeisto, sosialidemokraatit, liberaalit, vihreät, kansallismieliset - jako vasemmistoon ja oikeistoon on alkanut näyttää yhä vanhentuneemmalta koko 2000-luvun. Väitän, että jako EU-yhteistyön kannattajien ja vastustajien välillä on jo pitkään syrjäyttänyt sen.

Eduskuntavaaleista EU-vaaleihin: vastakkainasettelua vai yhteistyötä

Suomen eduskuntavaalien tulosta voi lukea kolmen eri suunnan voittona. Näistä kaksi edustivat tyytymättömyyttä ja yksi tyytyväisyyttä. Mielenkiintoinen voittajien kolmio.

Europarlamenttivaalit

Eduskuntavaalit on käyty ja perussuomalaisten osalta vaalitulos oli loistava, olimme toiseksi suurin puolue 17,5 prosentin kannatuksella. Nyt katse on jo tulevissa europarlamenttivaaleissa ja suuri osa ihmisistä miettii äänestämistään, totutusti äänestysprosentti on ollut kyseisessä vaalissa alhainen.

Meppivaalit tulee, mutta muista...

Europarlamentti on nyt kohta taas otsikoisssa. Suomessa on hyvin matala äänestysprosentti ollut kyseisissä vaalissa, vaikka viisaammat sanovat, että ne ovat tärkeät vaalit.

Aivan aluksi sinne menivät poliittiset ruumiit ja julkimot. Nyt sinne pyrkii "näennäisesti" valtava joukko juuri valittuja kansanedustajia. Heidän tarkoitus on kerätä puoluelleen ääniä, eli siirtää onnistunut kansanedustajavaalityö uudelleen puolueen hyväksi "uhrautumalla" eurovaaliehdokkaaksi.

Se on täytetty

Viime sunnuntai oli osaltani täynnä tunnekuohuja. Päivällä päässä pyöri, olinko tehnyt riittävästi saadakseni tärkeitä teemoja minulle ja edustamalleni viiteryhmälle, perussuomalaisille, viestittyä- saammeko riittävästi kannatusta. Kelpaanko? Kun ennakkoäänien tulos rävähti taululle, ei voinut tuntea muuta iloa ja helpotusta -olimme saamassa hienon tuloksen ja tiesimme vaalivalvojaisissa jo tuolloin, että vähintään kakkospaikka on tulossa.

Sukukansa-asiat siirtyivät Piraattipuolueen hallintaan

Näissä vaaleissa on ehdokas, jolle sukukansa-asiat ovat yli neljännesvuosisadan olleet etusijalla eli minä.

Ehdokkuuteni mittaa Keski-Suomen vaalipiirissä sitä, halutaanko maailmasta tylsä ja tasaisen harmaa vai onko hyvä, että on eri kieliä ja kulttuureja.

On suorastaan liikuttavan herttaista kuulla, miten kaikki tai lähes kaikki ovat olevinaan tavalla tai toisella sukukansojen puolella. Minulta on aina kyselty paljon, mitä sinne kuuluu ja mikä niiden tilanne on ja mitä pitäisi niiden hyväksi tehdä.

Ihan oikeita globaaleja ilmastotekoja

 

Kevään vaalien alla on ollut paljon puhetta ilmastonmuutoksesta ja moni puolue onkin tarttunut ilmastonmuutoksen torjuntaan sillä, että he lupaavat verottaa entistä enemmän tavallista ihmistä siitä, että hänellä ei ole mahdollisuutta ostaa sähköautoa, rakentaa uutta lämmitysjärjestelmää tai investoida muuten omaa elämäänsä ympäristöystävällisemmäksi.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä