Marko Kettunen Satunnaisia blogeja yhteiskunnasta. Teemoina vapaus ja itsemääräämisoikeus.

Julkiselle sektorille palkkakilpailua kitkemään korruptiota

Laki julkisista hankinnoista määrittelee kilpailutuksen kansalliseksi kynnysarvoksi 60000 euroa. Toistaiseksi voimassaolevalla sopimuksella palkattavan julkisen sektorin työntekijän uran mittaiset palkat sivukuluineen nousevat helposti satoihin tuhansiin tai miljooniin. Miksei työntekijöiden palkkoja kilpailuteta muiden hankintojen tavoin?

Julkisen sektorin hankintojen kilpailutuksen tarkoituksena on varmistaa hankintojen läpinäkyvyys, toimijoiden yhdenvertainen kohtelu, verovarojen järkevä käyttö, toimintojen kustannustehokkuus ja ehkäistä maan tapaa, eli korruptiota.

Suomen on kansainvälisissä vertailuissa arvioitu olevan yksi maailman vähiten korruptoituneita maita. Kuten kaikki tiedämme, se ei ole koko totuus. Suomalainen korruptio ei ole seteleitä ruskeassa kirjekuoressa. Korruptio Suomessa on hienovaraisempaa. Korruptio näkyy mm. julkiselle sektorille palveluita tarjoavien yritysten tilauskantojen paranemisena, uuden tehtävän, viran tai projektijohtajan pestin saamisena tai kaavoitukseen merkittävänä tonttina.

Yksi maan tapoja on palkitseminen julkisen sektorin pitkällä leivällä. Tässä korruption muodossa virastojen ja laitosten työnhakuilmoitukset räätälöidään niin, että etukäteen valittu työntekijä varmasti tulee valituksi. Kyse ei ole pikkurahoista. Yksi vakituinen virka maksaa yhteiskunnalle sadoista tuhansista miljooniin ja saajalleen se on lottovoitto, johon harvoin liittyy sattumanvaraisuutta.

Tällaista pestikorruptiota voitaisiin ehkäistä tuomalla avoin palkkakilpailu julkisen sektorille. Julkisen sektorin rekrytoinneissa pitäisi siis laadun lisäksi arvioida aidosti myös hintaa. Avoin palkkakilpailu ehkäisisi suhmurointia, kun kilpailevat hakijat voisivat kilpailla myös hinnalla ja rekrytoijien olisi pakko huomioida hinta vastaavalla tavalla kuin muissakin julkisen sektorin hankinnoissa.

Onko maan tavan ylläpitämisen lisäksi muita syitä olla kilpailuttamatta myös palkkoja?

 

Kirjoittaja on helsinkiläinen Liberaalipuolueen kansanedustajaehdokas, joka uskoo avoimeen markkinatalouteen ja sen mekanismeihin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Siitä syystä, kun kilpailutusprosessi vie nopeimmillaan valmisteluineen noin puoli vuotta. Henkilöstön kilpailutus verrattuna normaaliin rekrytointiin olisi jättimäinen työmäärä.

Käyttäjän MarkoKettunen kuva
Marko Kettunen

Palkkatoiveen lisääminen hakemukseen ja niiden vertaaminen toisiinsa ei kuulosta minusta kovin jättimäiseltä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset